Sveriges godaste bank kör sina värdetransporter med Inziles ellastbilar!

2021-06-30

Godisbanken, med hållbarhet som utgångspunkt för sin verksamhet kör snart ut sin första mobila butik och den är byggd på en Inzile Pro4 Van. En rullande godisaffär med fokus på ekologiska och  rättvisemärkta produkter som dessutom levereras i en klimatsmart ellastbil. 

Det är ett spännande företag som vi gärna vill veta mer om och därför har vi pratat med Henrik Almqvist som är VD på Godisbanken

“I slutet av 2019 började vi spåna fram konceptet. Vi såg att det fanns en plats att fylla för ett mer hållbart alternativ i branschen. Efterfrågan på ekologiskt, osockrat,rättvisemärkt och veganskt godis och snacks är stor och vi tänkte att det verkar smart att ha en helt egen butik för såna produkter ” berättar Henrik. 

Hållbarheten löper som en röd tråd i verksamheten och han säger att de försökt tänka igenom alla delar noggrant. 

“Digitalisering, lokaler, produkterna, att personalen ska ha det bra och våra transporter ska vara utsläppsfria” fortsätter han. 

“Vår huvudsakliga målgrupp är väldigt medvetna kring vad de äter och har kunskap om både innehåll, produktionssätt och klimatavtryck. Vi har fått bra genomslag där. De är trendsättarna och det de gör inspirerar andra att haka på också.” 

Etablerar mobil verksamhet med värdetransport

Med fyra butiker i Göteborg och Stockholm är det nu dags för Godisbankens mobila verksamhet att komma igång. En eldriven Inzile Pro4 Van har köpts in och i samarbete med specialister på butiksinredning har den modifierats invändigt till en rullande godisbutik. 

“Vi kallar den för Värdetransporten” säger Henrik glatt och fortsätter “vi tycker det är ett fyndigt namn som väl knyter an till vårt namn Godisbanken samtidigt som det också stämmer in med våra visioner om en smartare och hållbar konsumtion av godis och snacks. Vårt fordon är ju laddat med både fysiska produkter och en massa värden som utgör våra grundpelare” 

Tanken med Värdetransporten är att ha möjlighet att följa med dit där kunderna är. Det kan vara en festival, en lördag mitt i stan eller direktleverans till ett barnkalas. 

“Eftersom bilen är batteridriven så har vi tillstånd att köra den inomhus till och med. Det lämnar stora möjligheter att öppna upp tillfälligt i köpcentrum och på mässor till exempel” säger Henrik.  

“Vi fastnade snabbt för Pro4. Den är rymlig och modern samtidigt som den inte upplevs som skrymmande. Dessutom ser den riktigt fräck ut när vi fäller upp luckan och öppnar vår mobila godisaffär. Vi tycker att vår Inzilebil la den sista pusselbiten för att bottna i namnet Värdetransporten.”

Henrik berättar att Godisbanken planerar att etablera sig fullt ut i Göteborg och Stockholm och sen fortsätta till andra städer så småningom. Värdetransportens möjligheter är också många och han ser fram emot att utforska dem. 

“Vi ser ljust på framtiden och har flera idéer om hur vi kan utveckla konceptet och vi ser möjligheter att bli riktigt vässade inom det här” avslutar Henrik.