Mikael Mosesson ny Senior Director Aftermarket på Inzile

2021-06-04

Sedan den första juni är Mikael Mosesson Senior Director Aftermarket hos oss på Inzile

Han är ett serviceproffs med gedigen erfarenhet av fordonsbranschen och med det övergripande ansvaret för våra eftermarknadstjänster har Mikael en nyckelfunktion. Vi vill gärna presentera honom lite närmare och berätta vad han säger om sitt nya jobb.

Efter sina första arbetsdagar är intrycken goda.

“Det är en glad, positiv och välkomnande miljö. Det känns som att det finns en företagskultur här där alla vill väl och alla gör sitt bästa. Jag var i Västervik i tisdags och träffade flertalet medarbetare och alla pratar om Inzile och sitt jobb med ett leende på läpparna och med mycket värme. Det kändes otroligt inspirerande.”

Mikael Mosesson har examen som civilingenjör i Industriell Ekonomi med inriktning japanska.  Tillsammans med sin studiekamrat sökte han ett examensjobb i bearbetande produktion på Scania i Södertälje vilket blev inkörsporten till arbetslivet.

“För min utbildning var Scania en helt naturlig plats att göra mitt exjobb på. Mina förväntningar var inte så höga men redan efter ett par veckor var jag helt omvänd och började prata om företaget i vi-form. Jag stannade kvar och har tills nu gjort min karriär där. Jag arbetade de första fem åren i Scanias produktion. Dels med tekniska men också med ledande befattningar” säger Mikael.

Så småningom kände han att han ville bredda sina kunskaper och sökte sig till retail och landade på Scanias eftermarknadsfunktion. Där var han bland annat med och implementerade servicekoncept globalt och utvecklade företagets service- och verkstadsprocesser.

“Jag hade goda erfarenheter från produktion där höggradig standardisering och systematiskt förbättringsarbete var framgångsfaktorer, vilket kunde tillämpas i servicenätverket också. Det ledde till att vi förbättrade våra tjänster och arbetssätt globalt, alltid med kunden i fokus. Att ta fram och utveckla nya servicetjänster utifrån kundens behov och med fokus på dennes lönsamhet summerar väl mina sista uppdrag på Scania.”  säger Mikael.

Inziles ambitioner med hållbarhet och smarta citylösningar för logistik är det som främst har lockat honom att ta jobbet som Senior Director Aftermarket.

“Det andas framtid, det är en spännande produkt och jag tror att jag med mina erfarenheter kan bidra till företagets utveckling” fortsätter han. “Det är väldigt motiverande att vara i en sån här miljö” 

Mikael fortsätter engagerat att berätta om hur han tycker att Inzile har mycket stor potential och att området med omställning till fossilfritt är expansivt och intressant.

“Inom mitt område handlar det primärt om att kunden inte ska få oplanerade stillestånd. Eftermarknadsfunktionen behöver kunna etablera proaktiva servicelösningar som möjliggör att kunderna kan fokusera på sin kärnverksamhet och att oplanerade driftstörningar i verksamheten ska förebyggas. Proaktivitet istället för reaktivitet. Det bygger helt på en stark interaktion mellan exempelvis sälj, service och teknik”

Som yrkesman beskriver han sig själv som ödmjuk inför sin uppgift, en lagspelare som ser individen och att han har ett närvarande ledarskap.

“När man kan ge individer rätt förutsättningar och förstå dess behov blir 1+1=3. Det brinner jag mest för. Och så är det såklart jätteviktigt att vi kan skratta tillsammans och ha roligt på jobbet! “ 

När jag ber Mikael titta i spåkulan och berätta vart företaget befinner sig om fem år svarar han “jag tror och hoppas att Inzile är det naturliga förstavalet för kunder som tydligt vill göra ett avtryck inom hållbara stadslösningar. Vi har också en bredare produktflora, kan leverera inom fler segment och har genomarbetade tjänster kopplat till produkten. Med en tydlig vision, lagarbete, innovation och motiverade medarbetare kommer vi kroka arm och göra den resan möjlig tillsammans”