Styrelseproffset Vivianne Holm tar plats i elfordonsföretaget Inziles styrelse och investerar i samband med Inziles pågående nyemission. Vivianne är sedan tidigare engagerad i två andra cleantech-bolag, Climeon och Meva Energy. Hon ser ett kraftigt växande intresse för klimatbesparande teknik.

– Inziles lansering och börsintroduktion kunde inte ha bättre timing. Intresset för kvalitetsbolag inom klimatbesparande teknik är enormt, och särskilt intressanta blir bolag som Inzile – som har färdiga produkter på marknaden och betalande kunder. Att företaget drivs av entreprenörer med tidigare framgångsrika bolagsbyggen bakom sig gör inte saken sämre. Inzile känns mycket gediget, säger Vivianne Holm.

– Jag är mycket glad att kunna välkomna Vivianne Holm till styrelsen. Hon kommer att bidra med mångårig kompetens inom cleantech, ett stort och viktigt kontaktnät inom den finansiella sektorn samt kunskap om hur man får företag i detta segment att utvecklas, säger Johan Svärd, Inziles styrelseordförande.

Styrelsen består av Johan Svärd (ordförande), Ragnar Åhgren (VD), Meg Tiveus, Anders Aspegren och Vivianne Holm.

Inzile släpper snart PRO4, en utsläppsfri, eldriven lätt lastbil, i syfte att skapa förutsättningar för smarta och fossilfria städer. Elektriska arbetsfordon (EUV) är en nischmarknad inom fordonsindustrin som väntas växa starkt de kommande åren.

Nyligen investerade Bring fem miljoner kronor i Inzile, som en del av den nyemission om 45,1 mkr som bolaget genomför. I slutet av juni rullar Inzile in på Nasdaq First North. Teckning av aktier sker bland annat via Nordnet och Avanza, till och med den 11 juni.

För ytterligare information, kontakta:

Johan Svärd, 074 – 97 97 32