Spanska Pinerokoncernen har investerat i Inzile AB (publ) (Inzile), som strategisk aktieägare och partner i kommersialiseringen av elfordon i Västindien.

Investeringen görs av Pineros dotterbolag Corporacion Patrimonial Pinero SL och Pineros CEO Encarna Piñero blir ny medlem i Inziles Advisory Board.

– Vi är mycket nöjda med samarbetet med Pinero Group och att få deras förtroende, vilket tydliggörs genom beslutet att bli aktieägare i Inzile och medlem av vår Advisory Board, säger Håkan Örtenholm, arbetande styrelseordförande för Inzile.

Pinero Hotel-koncernen har tillsammans med Inzile etablerat det gemensamma företaget Emos Caribbean SL. Syftet är att kommersialisera elbilar för intern mobilitet på resorts, för transfer till flygplatser, turistutflykter och integrerade mobilitetslösningar inom turistsektorn, för Västindien, Mexiko och Brasilien, bland andra marknader.

– Vi är väldigt glada över vår allians med Inzile och vårt framtida gemensamma företag Emos, kommenterar Ricardo Moreno, VD för Turiscar. Tillsammans omvandlar vi mobilitet till en hållbar verksamhet genom att tillhandahålla lösningar till olika hotellföretag i Västindien, tillägger Ricardo Moreno.

Pinero är en spansk koncern, sedan många år etablerad inom sektorerna hotel & resort, fastigheter och byggverksamhet. Pinero erbjuder mer än 14000 hotellrum i Dominikanska republiken, Mexiko, Jamaica och Spanien, inklusive bostadskomplex och golfbanor.

Turiscar ansvarar för leverans och förvaltning av transportfordon inom Pinerokoncernen. Inzile har tecknat ett avtal med Turiscar och företagen kommer att ha ett nära samarbete. Turiscar levererar inte bara till hotell och resorts som kontrolleras av Pinerokoncernen utan även till andra hotell och resorts i Västindien.

För ytterligare information:

Måns Sjöstedt, CEO Inzile, mans.sjostedt@inzile.com, +46 70 946 69 05

Peter Wergens, CFO Inzile, peter.wergens@inzile.com, +46 73 325 75 04