Spanska OK Mobility Group har förvärvat en initial andel i Inzile AB (publ) (”Inzile”) om 535 868 aktier, motsvarande 1% av bolaget. OK Mobility Group (www.okmobilitygroup.com) är dedikerad till fordonsindustrin och tillhandahåller mobilitetslösningar genom varumärkena OK Rent-a-car och OK-cars. Företaget är marknadsledande i Spanien och finns på de italienska, portugisiska, franska och tyska marknaderna. OK Mobility Group har nått +350 MEUR i försäljning, +50 MEUR i EBITDA, +400 anställda och +2 miljoner användare i sin operativa verksamhet.

– OK Mobility Groups investering är en win-win eftersom den stärker Inziles aktieägarstruktur och gör att OK Mobility Group kan bli en del av ett företag som är fokuserat på att främja elektrisk mobilitet, försäkrar Håkan Örtenholm, styrelseordförande i Inzile.

– Vi investerar i Inzile, eftersom vi tror på detta företags framtida position som en av de globala ledarna inom elektrisk mobilitet för specialfordon, särskilt inom turistsektorn, säger Othman Ktiri, VD och grundare OK Mobility Group. Vi skulle också värdesätta ett framtida samarbete med Inzile inom detta segment, tillägger Othman Ktiri

För ytterligare information:

Yago Mendez, CEO Inzile, yago.mendez@inzile.com, +46 490 199 99

Peter Wergens, CFO Inzile, peter.wergens@inzile.com, +46 73 325 75 04