Inzile har tecknat samarbetsavtal med Eways angående marknadsföring och försäljning av laddinfrastruktur. Syftet med samarbetet är att erbjuda kunder som köper Inziles eldrivna lastbil möjlighet att även införskaffa nödvändig laddinfrastruktur.

Inzile har tecknat samarbetsavtal med Eways avseende marknadsföring och försäljning av laddinfrastruktur. Eways är en oberoende laddoperatör som marknadsför, säljer och installerar laddinfrastruktur med tillhörande tjänster för eldrivna fordon. Leverans och installation av laddstationerna sker genom Eways samarbetspartners.

Inzile marknadsför och säljer eldrivna lastbilar på sin hemsida där kunden kan konfigurera bilen och lägga till olika typer av extrautrustning. Som ytterligare tillval kan kunden härmed även välja att, som enskilda produkter eller paketerade med installation och driftsättning, köpa en eller flera laddstationer från Eways. Kunden ges också möjlighet att kontakta Eways för fördjupad rådgivningen kring utformningen av laddinfrastrukturen.

– Genom samarbetet med Eways sänker vi tröskeln och underlättar processen för kunder som står i begrepp att elektrifiera sin fordonsflotta, säger Klas Åhgren, sälj- & marknadschef på Inzile.

– Inzile och Eways har en gemensam drivkraft och vision om framtiden. Tillsammans vill vi göra det lätt för våra kunder att elektrifiera sina fordonsflottor och genom detta samarbete gör vi det ännu lättare att bli fossilfri. Vi är mycket stolta över samarbetet med Inzile och ser fram emot att leverera smarta laddstationer och tjänster till alla som köper Inziles fantastiska arbetsfordon, säger Niclas Sahlgren, VD på Eways.

Inzile Pro4 är en eldriven lätt lastbil som har utvecklats i syfte att skapa förutsättningar för smarta och fossilfria städer. Elektriska arbetsfordon (EUV) är ett nischsegment inom fordonsindustrin som väntas växa snabbt de kommande åren. Bland kundgrupperna märks fastighetsbolag, transportföretag, kommuner och parkförvaltningar samt e-handlare som vill eliminera utsläppen i städerna.

För ytterligare information:

Peter Wergens, CFO Inzile, peter.wergens@inzile.com, 073 325 75 04

Niclas Sahlgren, CEO Eways, niclas.sahlgren@eways.se, 070 818 10 30