Inzile levererar en första serietillverkad ellastbil till entreprenadföretaget Etni i Stockholm. Etni är ett entreprenadföretag inom utemiljö och fastigheter med lång erfarenhet av trädgårdsanläggning och underhåll – från projektering till genomförande. Ellastbilen kommer att användas i Stockholm.

– Vi är väldigt nöjda med den lösning som vi arbetat fram med Etni. Vi kommer nu tillsammans med Etni kämpa hårt för att Stockholm tar ledartröjan i Europa för en fossilfri stad, kommenterar Klas Åhgren, sälj- och marknadschef på Inzile. 

Ett av Etnis huvudfokus är att arbeta så miljömedvetet som möjligt. Företaget använder eldrivna verktyg, kör miljöklassade bilar och har börjat byta ut fordon och maskiner till eldrivna alternativ. Etni strävar efter långvariga relationer till kunderna och att tillsammans med dem uppnå högre kvalitet, bättre ekonomi och en hållbar miljö.  

– Inziles ellastbilar passar våra behov mycket bra och tillsammans arbetar vi för rena städer som inte påverkar klimatet och stadsmiljön, säger Etnis VD Carola Tunström.

Inzile Pro4 är en eldriven lätt lastbil som har utvecklats i syfte att skapa förutsättningar för smarta och fossilfria städer. Elektriska arbetsfordon (EUV) är en nischmarknad inom fordonsindustrin som väntas växa snabbt de kommande åren. Bland kundgrupperna märks fastighetsbolag, transportföretag, kommuner och parkförvaltningar samt e-handlare som vill eliminera utsläppen i städerna. 

För ytterligare information:

Peter Wergens, CFO Inzile, peter.wergens@inzile.com, 0733-25 75 04