Logistikföretaget Bring jobbar hårt för hållbarhet och har lovat helt fossilfria transporter senast år 2025. Bring ser Inzile som en viktig del i lösningen att uppnå de högt uppsatta målen.

Inzile är en viktig partner och leverantör till Bring på flera olika sätt. Med en investering på 5 miljoner kronor i Inzile säkrar man de första fem bilarna som rullar ut ur fabriken. Det finns en option om förtur att teckna sig för flera fordon under kommande år. Dessutom sker ett nära samarbete i viktiga utvecklingsfrågor. 

– Inzile utmanar den traditionella fordonsindustrin med en kombination av nytänk och modern flexibilitet, säger Catherine Löfquist, Hållbarhetschef på Bring. Jag har jobbat med hållbarhetsfrågor sedan 90-talet och jag är övertygad om att nya infallsvinklar och långsiktiga samarbeten är viktiga pusselbitar till förändring.

Bring har länge verkat för hållbarhet, bland annat genom att lägga om sina transporter inom tullarna i Stockholm samt i närförorter till Göteborg och Malmö. Numera är det enbart eldrift och cykel som gäller. Ett av många högt uppsatta mål är att bara använda fossilfria transporter innan 2025.

– Transportbranschen är en del av miljöproblemet och vi på Bring vill vara en del av lösningen, fortsätter Catherine Löfquist. Vi har genom åren haft många tuffa miljömål, och varenda gång har vi slagit dem i förtid.

Inziles fordon som går i 50 kilometer i timmen och kan anpassas efter olika behov passar perfekt för närtransporter i urbana miljöer. 

Bring kommer till att börja med använda Inziles fordon för hemleveranser av lättare paket, men man har också planer på att transportera möbler och vitvaror genom att exempelvis koppla på semitrailers.

Inzile har tecknat ett ramavtal med Picsmart

Inzile har tecknat ett ramavtal med Picsmart

Inzile har tecknat ett ramavtal med Picsmart om leverans av eldrivna fordon av modellen Pro4 under 2020. Pro4 ska användas till distribution av dagligvaror hem till kunder. För Inzile innebär detta ett första steg in i ett nytt marknadssegment.

LÄS MER

Fastighetsmässan i Malmö

Fastighetsmässan i Malmö

Fastighetsmässan är en mötesplats med det senaste inom drift, underhåll och förvaltning. Här kan du uppleva modellen Pro4 Work, du hittar oss på avdelningen Park och Utemiljö i monter C04.

LÄS MER

Nu kan du skräddarsy din bil hos Inzile

Nu kan du skräddarsy din bil hos Inzile

Svenska Inzile erbjuder dig nu möjligheten att skräddarsy din egen el-lastbil online och därmed anpassa den till just dina behov. När du byggt din bil kan du enkelt välja mellan att få en offert eller att spara din konfiguration. 

LÄS MER